SPRINGNING

Pether Markne

Pethers interesse for dressur såvel som springning har lært, hvor meget de to discipliner har til fælles i grundridningen. Som springrytter og -træner har han altid haft fokus på korrekt og alsidig grundridning, og det har givet resultater med mange af hans dygtige elever som bl.a. (skal vi nævne navne?). Det har også i Pethers sin internationale karriere også ført et job med ansvar for al dressurtræning af springhestene hos Jans Tops i Holland.

Pether har haft landstræner roller i Sverige og Norge, og lige nu er han landstræner for de norske elitehold i dressur og springning, hvilket betyder, at han regelmæssigt afholder træningssamlinger for holdene.

I det daglige rider Pether ikke mange heste, men han har hver dag blikket på mange forskellige heste. Staldens springheste er primært ejet af svenske samarbejdspartnere, hvoriblandt Anna Ellhage fra Stall Stenhaga i Sverige har et fantastisk hestemateriale. Til at hjælpe sig med træning af springhestene har Pether den danske berider Maria Bjørnkjær Asferg, der nyder godt af at have kompetent undervisning ved hånden.

”Dressur eller springning. En hest er en hest.”

Maria Bjørnkjær Asferg

Maria er uddannet berider hos læremestrene Kristian Skovrider, Jon D. Pedersen og Søren Møller Rohde. Under sin ansættelse på Stutteri Ask satte Maria i 2018 sit navn på verdenskortet, da hun i UVM-finalen for 5-års sluttede på en sjetteplads med hoppen Chinett Ask.

Maria har placeringer til med S-klasser. I sit job hos Sandgaard og Markne er hun i fuld gang med at videreudvikle sig som rytter. Hun træner dagligt staldens springheste i samarbejde med Pether Markne på jorden.

Maria er glad for også selv at være tilbage i underviserrollen.